Сезон 2008-2009 в Европа набра скорост и очерта своите доминатори. Две са открояващите се имена – Барселона и Манчестър Юнайтед. Представителите на двете най-силни клубни първенства в света са без съмнение и най-силните отбори в момента.

Каталунците преследват рекорд след рекорд, а головата им машина работи безотказно. Освен всичко друго, футболът, който демонстрират на „Камп Ноу“, е с марката „екстра класа“.

Истинска наслада за окото са филигранните комбинации между Меси, Анри, Ето` О, Шави и компания. Дори липсата на равностойна съпротива отсреща не отнема от блясъка на шоуто.

Манчестър Юнайтед също убива рекорди. 11 поредни шампионатни мача без допуснат гол. Това говори за невероятно качество на защитата. Но да не би атаката му да е по-слаба, при наличието на такова богатство от разностранни таланти като Роналдо, Бербатов, Рууни и Тевес.

Барселона и Манчестър Юнайтед са се прицелили в няколко цели. Барса може да направи требъл, съставен от Шампионската лига, титлата и купата на Испания. „Червените дяволи“ вече сложиха във витрината си световния клубен трофей, а освен това пак са фаворити във Висшата лига, гонят Шампионската лига, а още ФА къп и Карлинг къп. Ако им върже навсякъде, имат шанса да финишират с немислимите 5 трофея в рамките на един сезон.

Барса и Юнайтед са дали пълен напред на всички фронтове.

В името на рекорда!