Рос Баркли разкри, че мениджърът Франк Лампард желае повече попадения от полузащитата на отбора си през този сезон. Докато Тами Ейбрахам вкара седем от 12-те гола за „сините” в Премиър лийг, то другите са добавени отМейсън Маунт и Н’Голо Канте.

Баркли призна, че головете на Маунт и Ейбрахам са в резултат от здравата им работа на тренировките. А основна причина е Франк Лампард, който бе известен с добрите си завършващи удари, докато беше активен състезател.

„Виждаме Мейсън от полузащитата вкарва голове. Виждате Н’Голо вкара гол срещу Ливърпул. За халфовете е важно да вкарват попадения, а аз се разписах в сряда за Купата”, коментира Баркли.

„Сезонът е в ранен етап, но халфовете трябва да работим още повече, за да вкарваме голове. Наслаждаваме се на израстването ни. Иска ми се да записвам повече минути, но за тази цел трябва да работя още повече на базата в Кобъм, за да се подобрявам”, коментира Рос Баркли.

Халфът на Челси има три гола в 33-те си мача в Премиър лийг за „сините”, откак акостира на „Стамфорд Бридж” през януари 2018-а година.