Новата покупка на Милан Марио Балотели благодари на бившия си мениджър Роберто Манчини за подкрепата през всичките години, които двамата прекараха заедно.

Нападателят и треньорът работят рамо до рамо още от престоя им в Интер, а една от първите задачи на Манчини, след като застана начело на Манчестър Сити, бе именно да доведе Балотели в Англия.

„Сбогувах се с всички в Лондон преди мача с Куинс Парк Рейнджърс“, заяви италианецът в прощалното си интервю пред клубния сайт на „гражданите“. „Всичко бе много емоционално за мен.“

„Първо обаче, преди да говоря с когото и да било, отидох при Манчини. Поговорихме си дълго и за много неща. Той беше тъжен, аз също, но разговорът беше добър“, обясни Супер Марио.

„Обичам Роберто, той е много важен за кариерата ми, и винаги ще му бъда благодарен за доверието и вярата в мен. Да бъда част от Сити също значеше много за мен. Титлата във Висшата лига бе много специален момент и се гордея, че бях част от това. Винаги ще се интересувам как се справя Манчестър Сити. Надявам се и тази година да спечелят първенството и да победят Юнайтед. Клубът със сигурност ще постигне много успехи за в бъдеще и това ме прави щастлив“, завърши Балотели.