Марио Балотели се застъпи своя голям приятел Роберто Манчини, като заяви, че италианецът е идеалният човек за мениджърския пост в Манчестър Сити.

От известно време насам бъдещето на наставника е поставено под сериозно съмнение, като вече открито се правят предположения кой може да го замести. Главната причина за това е огромното изоставане на „гражданите“ - 12 точки - от лидера във Висшата лига Манчестър Юнайтед. Манчини обаче не остана длъжен на критиците си и каза, е ако той заслужава да бъде уволнен, то всеки друг мениджър от елита не би трябвало да има по-различна съдба.

„Няма по-добър от него за Сити“, заяви Балотели. „Най-важното е, че играчите го харесват. Ако ги попитате кой искат да ги тренира от другия сезон, всички ще посочат Роберто.“

„Той не е просто наставник, а и техен приятел. Само погледнете успехите му – ФА Къп и шампионска титла след повече от 40 години чакане. Дори и сър Алекс Фъргюсън не печели трофей всяка година, но винаги успява да се завърне на върха“, завърши Супер Марио.