Михаел Балак е в списъка с попълнения на Реал Мадрид за следващия трансферен прозорец през януари, твърдят медиите в Англия. Халфът изживява неприятни мигове в Челси, след като не бе картотекиран за Шампионската лига, защото все още лекува контузия.

Така самият Балак вече не усеща доверието на мениджъра Жозе Моуриньо и не е ясно дали ще получава достатъчно игрово време през настоящия сезон. Полузащитникът обяви, че не иска да продължава по този начин и ако нищо не се промени, най-вероятно сам ще пожелае да напусне през зимата.

Според пресата на Острова, зле пазената тайна в Челси е, че Балак вече вижда бъдещето си в Реал Мадрид и смята, че там ще започне на чисто. „Пийпъл ”твърди, че „сините” ще се разделят с немския национал за 12 милиона евро, нищожна сума за „кралския клуб”. Единственият проблем може да се окаже заплатата на футболиста, който иска по осем милиона на година, което е нечувано за Реал. Най-скъпоплатеният играч в испанския шампион прибира шест милиона евро. Но ако Балак се съгласи на понижение на заплатата, неговият трансфер е почти сигурен.

Старши треньорът на Реал Бернд Шустер също много харесва Балак и е дал зелена светлина на ръководството да действа по привличането му.

Още през лятото Реал Мадрид се опита да съблазни Балак, като тогава дори беше готов да заплати 40 милиона за него и Ариен Робен. Агентът на Балак, Михаел Бекер обаче провали трансфера, след като поиска комисионна от 1.5 милиона евро за всяка година, в която клиентът му играе за „белия балет”.