Футболистът на Челси Михаел Балак призна, че е мислел да сложи край на кариерата си по време на трудния период, който изкара на „Стамфорд Бридж”. Капитанът на германският национален отбор записа първи мач от осем месеца насам с екипа на „сините” от Лондон. Вчера 31-годишният халф се появи на терена в двубоя срещу Ливърпул от Карлинг Къп. С това времето на мъките за Балак като че ли приключи.

Полузащитникът на Бундестима обаче разкри в интервю за германския вестник „Цайт”, че е възнамерявал да се откаже от професионалния спорт. „Понякога страшно много се нервирах. Контузията не ми излизаше от главата в продължение на 24 часа. Често си мислех: „Човече, ти си на 31, имал си 14 страхотни години като футболист. Може би това е било всичко”, сподели капитанът на германците.

Както е известно, Михаел Балак получи тежка контузия през май месец и оттогава остана извън терените. „Мислех, че ще ми трябват само 3-4 седмици. Всичко обаче се усложни – първо една операция, след това втора. Нито един от лекарите не искаше да прогнозира, кога ще мога да играя”, заяви Михаел Балак.