Бившият футболист на Ливърпул и настоящ помощник треньор на Щутгарт Маркус Бабел заяви, че мечтата му е някой ден да стана мениджър на червените от Анфийлд.

Бранителят бе част от състава на мърсисайдци, който направи исторически требъл през 2001 година, печелейки и Купата на УЕФА след успех с 5:4 след продължения във финала срещу испанския Алавес.

„Това бяха най-добрите моменти в моя живот” – спомня си Маркус Бабел – „Играх за един от най-големите клубове в Европа заедно с играчи като Гари МакАлистър, който за мен е легенда, защото има прекрасен характер и е истински лидер.”

„Спечелихме пет трофея заедно, това бяха фантастични времена. Бих искал да водя отбор в Британия някой ден. Обичам британският стил и най вече страстта на феновете в големите клубове като Ливърпул. Разбира се, че би било мечта да се завърна на Анфийлд като мениджър, но имам да свърша много работа преди това да може да се случи.”

Бабел игра три сезона за Ливърпул, след което беше преотстъпен на Блекбърн, а през 2004 година премина в Щутгарт. Преди това бившият германски национал игра за Байерн Мюнхен и Хамбургер.

И в момента в Ливърпул се подвизава футболист с фамилия Бабел - холандският национал Райън Бабел.