Холандският национал Райън Бабел бе категоричен, че иска да остане в Ливърпул, въпреки че напоследък не получава достатъчно шанс за изява от мениджъра Рой Ходжсън. Крилото бе пред напускане на „Анфийлд” на няколко пъти, но в крайна сметка остана в редиците на „червените”.

„Нещата за бъдещето ми не зависят от мен, а от Ливърпул. Това е моят четвърти сезон тук, така че трябва да решат какво искат да направят. Имам още една година от договора си и искам да остана”, коментира Бабел.

„Беше ми трудно като футболист тук, но не съм променил лоялността си към клуба. Проблемите ми бяха с мениджъра. Ливърпул е фантастичен клуб, но ако мениджърът ти не те харесва, проблемът е между теб и него.”

„Клубът е невероятен и все още има фенове, които вярват в мен и това поставя цели. Ходжсън и Бенитес са различни. В момента мениджърът прави нещата по различен начин и ме това ме удовлетворява повече. Когато пристигна той бе много близък с всички, разговаряше с играчите и може би това кара футболистите да се реагират по-добре. При Рафа Бенитес асистент мениджърът имаше далеч повече отговорности, но сега положението е различно. В Англия все още не са видели най-доброто от мен”, каза още Райън Бабел.