Райън Бабел разтърси атмосферата в Ливърпул в понеделник вечер, след като заплаши, че „ако нещата не се променят, ще си тръгне през януари”. Холандското крило твърди, че кариерата му на „Анфийлд” е в застой, като играчът обвинява мениджъра Рафаел Бенитес.

„Опитах се да разговарям с треньора, но това е безсмислено. Това, което Бенитес ми отвърна, не ми върши никаква работа”, коментира пред „Sun” 22-годишният футболист.

„Разбрахме се все пак, да разгледаме ситуацията ми в клуба през зимата. Ако няма никакво подобрение дотогава, трябва да бъда честен, ще поискам да играя някъде другаде”, добави Бабел.

Бомбата на младока идва в крайно неподходящ момент за Ливърпул. Във вторник вечер, „червените” излизат срещу Дебрецен в мача от Шампионската лига, който се явява последен шанс за англичаните да запазят някакви шансове да прескочат груповата фаза на турнира.

„Нямам как да съм доволен, след като не играя често”, добави Райън Бабел, който вкара изключителен гол за Ливърпул срещу Лион в последния мач на тима от Европа.