Президентът на Азиатската Футболна Конфедерация Мохамед бин Хамам силно се противопостави на идеята Висшата лига да провежда мачове в чужбина.

Тимовете от елита на Англия са изправени пред възможността да се провеждат 39 кръга, като да играят на още пет различни дестинации в света.

„Ще гласуваме твърдо против тази идея. От Премиършип поставят парите преди отговорностите и достойнството”, заяви шефът на футбола в Азия.

„Що се отнася до позицията на Азия – ние не подкрепяме тази инициатива”, подчерта още веднъж Хамам.

Идеята, която е предвидена да стартира от януари 2011 година, не намери голяма популярност като цяло, като само в САЩ изказаха подкрепата си, но при положение, че от ФИФА нямат нищо против.

„Надявам се, че хората начело на футбола в Англия ще се замислят още веднъж преди да организират мачове в Азия. Нямам нищо против приятелски срещи. Дори ги приветствам. Но не мога да приема идеята, че една цяла лига ще проведе свой кръг в чужда страна. Никой не се е консултирал с нас досега. Прочетох за тази идея във вестниците”, коментира още президентът на Азиатската Футболна Конфедерация.