Звездата на Челси Еден Азар смята, че класата на отбора се е повишила значително през настоящия сезон и причината за това се крие в идването на фигури като Франсеск Фабрегас и Диего Коща.

Двамата испанци потеглиха с гръм и трясък на „Стамфорд Бридж“, като вече изработиха куп голове за „сините“ и до този момент ги държат на първото място. Тимът от Западен Лондон записа само победи в първите три кръга и вкара 11 гола.

Азар не пропусна да отдаде дължимото на Фабрегас, който значително свали напрежението, което тегнеше над белгиеца особено към края на миналата кампания. Белгийският национал похвали и Коща, като го описа като нападателя, който липсвал на тима през сезон 2013/2014.

„Вярно е, че в момента те са най-добрите ни играчи“, сподели 23-годишният четвъртфиналист от Мондиал 2014. „Коща може да вкара във всеки мач, а Сеск е сред най-силните халфове в света. Той също така умее да бележи и дава добри асистенции точно като в мача срещу Бърнли, когато подаде на Андре Шюрле.“

„През миналия сезон аз вкарах доста голове и може би през този ще мога да давам повече пасове напред, защото Коща е един от най-добрите и бележи много. Работата ми е да вкарвам, но сега мога и да давам асистенции. Мога да се концентрирам върху това. Готов съм да бъда по-добър от миналия сезон. Когато съм на терена, ще давам най-доброто“, добави Азар.

През миналата кампания белгиецът записа 49 мача за Челси във всички турнири и 17 попадения.