Автомобили, които са собственост на журналистически екипи и са били паркирани пред дома на футболиста на Манчестър Юнайтед Райън Гигс, са били атакувани и потрошени от група мъже, съобщава полицията.

Регионалната полиция на Манчестър и предградията съобщава, че техни патрули са били повикани на адреса на играча в Уорсли, графство Салфорд, съвсем близо до Манчестър, за да предотвратят вандалски действия срещу моторни превозни средства.
Офицерите от полицията са били информирани, че шест автомобила са били потрошени след като група атакуващи са пристигнали на мястото с микробус Форд Транзит и са нанесли щети на колите, се казва в официалното съобщение.

Журналисти, присъствали на инцидента, обясняват как гумите на колите са били пукани и изпускани, а самите автомобили са били посипани с брашно и замеряни с яйца. Пристигналите на мястото полицаи са установили, че няма нито един пострадал. Мъжете, които са атакували автомобилите на репортерите, са били маскирани и не може да се даде повече информация за тях.

Инцидентът става ден след оповестяването на Гигс като участник в интимна, извънбрачна афера с телевизионната водеща Имоджен Томас.