В мач от 18-я кръг на Премиършип Уест Хем допусна изненадваща загуба с 0:1 като домакин от Астън Вила, което позволи на отбора от Бирмингам да излезе на трето място във временното класиране.

Поредният силен мач за Вила изигра Стилиян Петров, който остана на терена през всички 90 минути и на няколко пъти затрудни Робърт Грийн.

В 13-та минута домакините първи имаха възможност да поведат, след като Белами стреля опасно отдалеч, но Брад Фридъл демонстрира невероятен рефлекс и изби топката.

Ашли Йънг показа, че се намира в добра форма в 27-та минута, когато негов удар срещна гредата и само сантиметри го лишиха от попадение във вратата на „чуковете”.

До края на полувремето отново Белами можеше да огорчи Фридъл, но той отново отрази удара на уелския нападател на Уест Хем, докато Джеймс Милнър изпробва рефлекса на проектонационала Робърт Грийн, който също показа невероятен рефлекс.

Стилиян Петров стреля опасно в 63-та минута, но Грийн успя да избие ударът му в ъглов удар.

В 78-та минута Джеймс Милнър нахлу в половината на Уест Хем, след което центрира коварно и предизвика Лукас Нийл да си отбележи автогол.

Пет минути по-късно Петров отново изпробва удара си, но топката мина на сантиметри над напречната греда на вратата на Уест Хем.

След тази победа Астън Вила излезе на трето място с 34 точки, докато Уест Хем е в опасна близост до зоната на изпадащите, след като има едва 19 точки и е на 17-а позиция.