Мениджърът на Портсмут Аврам Грант вярва, че тимът му се е класирал на финал за Купата на Англия с Божията помощ. Запитан дали футболните богове искат Помпи да триумфира за втори път в рамките на три години в надпреварата, Грант отговори: „Ако някой свише иска това да се случи, мисля, че е сигурно.”

Портсмут няма да играе в евротурнирите, макар да е финалист, тъй като финансовите проблеми възпрепятстваха клуба да подаде нужните документи. „Няма да играем в Европа, защото не сме регистрирани – страхотен оптимизъм!” коментира вратарят Дейвид Джеймс, с основни заслуги за успеха.

„Победата обаче е велика, заслужихме си я. Отборът ни игра перфектно. Когато погледнахме стадиона, разбрахме какво значи всичко това за Помпи, фантастично беше. Опровергахме всички,” заяви още Джеймс.

Аврам Грант от своя страна добави: „След всичко, което се случи този сезон, а и многото контузии през последните седмици, да видиш как тези футболисти се раздават и не се отказват до последно, е направо лудост. Трябваше да дам някаква надежда на тези хора, да съхраним клуба. Не е честно, тъй като феновете не са виновни за случващото се.”

„Можем да напишем книга за този сезон. Могат ли да ни вземат още нещо? Точки? Администрация? Нещо друго?,” запита риторично Грант. „За моменти като тези работим цял живот – да видя играчите си в съблекалнята полудели от щастие, както и феновете по трибуните – това е.”

Аврам Грант разкри, че Рикардо Роча е дал наградата си за играч на мача на контузения Херман Хрейдарсон, а футболистите сами са платили на персонала да присъства на срещата заедно с тях, въпреки че повечето служители на клуба вече са освободени.