Мениджърът на Челси Аврам Грант се отнесе с разбиране към семейните проблеми на своя футболист Ашли Коул, който изневери на съпругата си след пиянско парти, но въпреки това наставникът е решен да въведе ред в отбора и от морална гледна точка.

Израелският треньор обяви, че вярва в силите на Ашли да се справи психически и да излезе на терена днес срещу Рединг, но изисква от своите играчи по-професионално поведение извън стадиона.

„Те трябва да са професионалисти, но това не е еднозначна дума. Професионалист е състояние на духа, не става въпрос само дали пиеш или не,” коментира Грант. „За играчите това е начинът, по който гледаш на играта, очакванията ти, да не живееш в миналото. Във футбола трябва да избираш състезателите не само по спортно-техническите им качества, но и по техния характер.”

„Казах на моите момчета, че ще изпробвам поведението им във всеки хубав ден, дали все още имат желание да учат, дали все още искат да се съсредоточат, или пък си мислят, че знаят всичко,” добави израелецът. „А в трудните моменти, ще искам да видя дали поемат отговорност или смятат, че другите са им виновни. Дали се учат от грешките си. Ще следя поведението им във всеки момент, когато побеждават и когато губят.”

Коул пропусна съботния мач на Челси за ФА Къп, тъй като закъсня за тренировка предния ден, след като медиите разтръбиха за изневярата му. Аврам Грант обаче обяви, че днес защитникът ще е на терена и вярва, че и Фабио Капело ще включи Ашли в състава на националния отбор.