Аврам Грант подаде оставка като мениджър на Портсмут, който по-рано през сезона стана първия клуб от Премиършип, изпаднал в администрация.

Въпреки сериозните финансови задължения Портсмут стигна до финала на Купата на Футболната асоциация, в който загуби минимално от Челси с 1:0. Грант първоначално се присъедини към Портсмут като футболен директор през 2006 г. и след период в Челси се върна на "Фратън Парк" през октомври. Месец по-късно мениджърът Пол Харт бе уволнен и Грант пое неговите задължения. Сега клубът потвърди оставката му на официалния си сайт.

Мениджърът в емоционално писмо благодари на феновете и споделя, че това да си тръгне е било едно от най-трудните решения във футболната му кариера. Според медиите Грант е фаворит за мениджърския пост в Уест Хям, който стана вакантен след уволнението на Джанфранко Дзола миналата седмица.

"Никога няма да ви забравя, лоялни поклонници на Помпи, които, без съмнение, ми помогнахте да запазя отбора при такива сложни обстоятелства. Има малко отбори в света, които имат фенове като вас, влюбени и предани", казва Грант в писмото.