Отборът на Астън Вила подписа с бившия младежки национал на Англия Мат Таргет от Саутхемптън, обявиха от спечелилия промоция в Премиършип клуб. От Вила не оповестиха трансферната сума, но според британските медии тя възлиза на 11 млн. паунда. Таргет напуска „светците“, след като така и не успя да се пребори с Райън Бъртранд за титулярно място на позицията ляв бек. Преминалият през академията Таргет изигра 21 мача за Саутхемптън през изминалия сезон – общо 63, след като дебютира за първия отбор преди пет години.

„Изключително щастливи сме от привличането на Мат. Той е играч, към когото бяхме отправили поглед от известно време“, заяви за клубния сайт мениджърът на бирмингамци Дийн Смит. „Той пасва на нашия критерий за млад играч с опит във Висшата лига, който разполага с потенциала да се развие в бъдеще. Той ще ни подпомогне в дефанзивен план и всички в клуба очакват с нетърпение да започнат работа с него“, добави наставникът.

Тимът на Дийн Смит привлече вече испанското крило Жота, холандеца Анвар Ел Гази, защитника Кортни Хаус и бразилския нападател Уесли, след като спечели промоция във Висшата лига след успеха над Дарби във финалния плейоф през май. Вила, обратно в Премиършип след тригодишно отсъствие, открива своята кампания с гостуване на Тотнъм на 10 август.