Бъдещото ново попълнение на Ливърпул Яго Аспас в момента преминава медицински тестове на „Анфийлд“, преди да финализира трансфера си, съобщи „Скай Спортс“.

Вчера 25-годишният футболист отлетя за Англия, където да уреди последните детайли около сделката, която ще донесе 7 милиона паунда в касата на Селта Виго. Ако преминаването му бъде потвърдено, испанецът ще стане второто лятно попълнение за „червените“, които вече си осигуриха услугите на освободения от Манчестър Сити Коло Туре.

Аспас завърши сезона като топреализатор на Селта, а неговите 12 гола помогнаха на отбора да избегне изпадането в Сегунда дивисион. Ливърпул не беше единственият тим, който следеше изкъсо изявите му, като в последните дни са пристигнали предложения от Италия и Португалия, а също и от Валенсия.

Острието обаче не скри, че да играе във Висшта лига отдавна е било негова мечта. „Още щом чух за Ливърпул, не се поколебах нито за миг“, каза по-рано той в свое интервю. „Това е един от най-големите клубове. Макар че имах предложения от Италия и Португалия, но реших, че бъдещето ми ще бъде в Англия.“