Ашли Коул е изразил желанието си да напусне Челси. При това футболистът е изявил надеждите си лично пред мениджъра на клуба Карло Анчелоти. Ашли Коул е провел 20-минутен разговор с треньора на базата на Челси през изминалата седмица.

29-годишният защитник смята, че е дошло времето да напусне клуба и да се присъедини към Реал Мадрид. Новият треньор на „белия балет” Жозе Моуриньо иска да вземе футболиста в състава си. Основната причина, поради която Ашли Коул иска да напусне, са проблемите в личния му живот и развода с Черил.

„Беше много приятелски разговор, но Ашли даде да се разбере, че ситуацията в личния му живот е такава и ще е в негов интерес да напусне тима”, разкри източник от клуба.

„Той каза на Анчелоти, че ще му бъде трудно да си тръгне и че е привилегия за него да играе за клуба, който прави най-успешните си години в историята”, добави още източникът.

Според слуховете, Реал Мадрид е готов да извади 25 милиона паунда, за да си осигури услугите на футболиста.

Ашли Коул смята, че единственият начин да се отдалечи от проблемите в личния си живот е като избяга в чужбина. Агентът на футболиста обаче отказа да даде официално изявление по случая.