Нападателят на Астън Вила Ашли Йънг, който се разписа за успеха с 3:1 над Ливърпул снощи, разкри каква е тайната на отбелязването на дузпи. Той изпрати стража на „червените” в грешната посока и така оформи крайния резултат от бялата точка. Тайната не е много голяма – тренировки, тренировки и пак тренировки.

„Аз и Джеймс Милнър непрекъснато се упражняваме. Понякога пропускаме, понякога минават над гредата. Но когато снощи хванах топката, знаех много добре какво ще направя, и за мой късмет вратарят се хвана и аз отбелязах,” заяви Йънг.

Йънг бе с основна заслуга и за първия гол на Вила, когато изпълнен от него пряк свободен удар се отклони в тялото на Лукаш Лейва и влезе във вратата. Младокът призна, че понякога трябва и късмет за подобно попадение, но отбеляза още, че е важно да пращаш топката на правилното място, където ще е най-опасно.

„В този случай просто пратих топката в зоната и за щастие тя се отби в Лукаш и влезе, за да ни даде тласък за победата,” добави Ашли. „Просто целта е да се прати топката на място, откъдето вече всичко може да стане.”

„Но не бива да се отличава един човек, победата бе резултат от отборните действия. Ние имаме страхотен състав и всеки може да помогне,” завърши Йънг.