Таранът на Саутхемптън Грациано Пеле разкри, че изпитва съжаление към своя сънародник Марио Балотели.

Италианският национал подкрепи нападателя на Ливърпул срещу големия му брой критици и заяви, че големият проблем за Супер Марио е, че се опитва прекалено много да угоди на всички.

В момента медиите на Острова отново разискват играча с ганайско потекло, след като последният отне от Джордан Хендерсън правото да бие дузпа срещу Бешикташ в 1/16-финален мач от Лига Европа. Макар че Балотели реализира наказателния удар, това не му послужи като алиби, дори се наложи неговият мениджър Брендън Роджърс да го брани-

„На мен ми е жал за него“, възкликна Пеле преди неделния мач между Саутхемптън и Ливърпул.

„Жал ми е за това, което понякога му се случва.“

„Не е много приятно, ако всеки говори, че си направил глупост. За един нападател са важни дребните детайли. Помня, че когато излезе срещу Манчестър Юнайтед, той нямаше абсолютно никакъв късмет. Може би ако бе вкарал тогава, това щеше да му даде повече увереност.“

„Той е настина добър футболист, но се опитва да прави прекалено много, а такова нещо не е лесно за нападател“, каза Пеле.

„Срещнах се с него в националния отбор. Преди това никога не бяхме разговаряли. Той ми направи добро впечатление в лагера“, допълни играчът на „светците“.