Аржентинският нападател на Лацио Мауро Сарате е поредният футболист, който се свързва с трансфер в Ливърпул през зимния трансферен прозорец. Напоследък аржентинецът отпадна от сметките в римския клуб, а няколко отбора не скриха интереса си към него. Твърде вероятно е Сарате да бъде включен в трансферната листа през януари.

В същото време тимът от „Анфийлд“ не разполага с изявен централен нападател, след като Анди Керъл бе отдаден под наем в Уест Хем, а Фабио Борини счупи крак и все още е извън терените. Мениджърът на мърсисайдци открито заяви преди няколко дни, че приоритет за него по време на трансферния прозорец ще бъде привличането именно на изявен голмайстор.

Предимство за Сарате би бил и опитът му във Висшата лига. Преди да премина в Лацио през 2008 година, аржентинецът игра под наем в Бирмингам Сити. Оттогава Сарате реализира 25 гола в 103 мача за „римските орли“, но загуби титулярното си място в тима за сметка на Мирослав Клозе, който е предпочитан избор.

Едисон Кавани от Наполи и Клаас Ян-Хунтелаар от Шалке са другите двама нападатели, които усилено се спрягат за трансфер на „Анфийлд“ през януари.