Полузащитникът Томас Партей ще попадне в групата на Арсенал за предстоящото гостуване на новака Шефилд Юнайтед в понеделник. Това каза мениджърът на "артилеристите" Микел Артета преди срещата.

Ганайският национал не е играл от октомври заради серия от контузии и през този сезон има само четири мача във Висшата лига.

"Томас тренира за първи път пълноценно преди последния ни мач. Тази седмица направи още две пълни тренировки, така че очаквам той да бъде в групата за мача", обяви Артета.

Испанецът добави, че крайните защитници Олександър Зинченко и Такехиро Томиясу са близо до завръщане, но едва ли ще бъдат готови до мача в понеделник.

"Възможно е те също да бъдат в състава, но трябва да изчакаме и да видим дали ще могат да тренират в събота и неделя", добави испанецът.

Според него на Арсенал му предстои труден мач, въпреки че съперникът е на последното 20-о място в класирането и шансовете му за спасение изглеждат все по-малки.

"И за тях, и за нас това е голям мач. И двата отбора има много за какво да играем", заяви Артета.

Арсенал се намира на трето място във Висшата лига след 26 мача. Лондончани имат 58 точки - с една по-малко от шампиона Манчестър Сити и с две по-малко от водача Ливърпул.

Шефилд Юнайтед има 13 точки до момента и изостава с цели 11 от спасителния бряг.