Новото попълнение на Арсенал Андрей Аршавин вече направи първата си тренировка за своя английски клуб. Руският национал прекара последните дни под голямо напрежение, тъй като до последно трансферът му от Зенит в тима, воден от Арсен Венгер бе пред провал.

“Всичко приключи. Всички формалности бяха договорени. Преминаването ми в Арсенал официално е факт”, сподели самият футболист, който бе представен официално вчера.

“Вече проведох и първата си тренировка с продължителност час и петнайсет минути. Започнахме в тренажорната зала, а след това и на терена. Общото ми впечатление от новите ми съотборници е позитивно. И те вярват в мен”, добави руснакът.

“Благодаря на всички фенове на Зенит, които ме подкрепяха по време на моята кариера в родния град и родния клуб. Благодаря и на всички, които вярваха в мен – като футболист и човек. Сега, напуснал вече Зенит, мога да кажа, че винаги съм се старал да бъда честен пред феновете. Не се сбогувам със Санкт Петербург, а казвам само “Довиждане”. Все пак съм се родил тук, тук се родиха и моите деца”, добави още Андрей Аршавин.

“Вече съм топчия”, завърши футболистът.

Авшавин взе фланелката с номер 23 в Арсенал. В Зенит руснакът записа 232 мача, вкара 51 гола. За националния отбор на страната си той има 41 срещи и 15 попадения.