Ръководството на Арсенал забрани на Робин ван Перси да контактува с представители на медиите, докато играчът участва на Евро 2012 с отбора на Холандия. Решението на клуба е продиктувано от липсата на яснота дали капитанът на „топчиите“ ще остане на „Емирейтс“ и през следващия сезон.

Нападателят се върна в родината си в четвъртък и се присъедини към тренировъчния лагер на националния отбор. Ван Перси е единственият футболист на „лалетата“, на който му е забранено да говори с медиите.

Говорителят на представителния тим потвърди това: „Ние имаме споразумение с Арсенал и той няма да говори пред пресата.“

Голмайсторът на „артилеристите“ имаше среща със своя мениджър Арсен Венгер и изпълнителният директор на клуба Иван Газидис в сряда, която се състоя в дома на французина. Тогава Венгер и Газидис се опитали да убедят Ван Перси, че има жизнено важна роля в бъдещите им планове.

Въпреки това холандецът, който през август ще навърши 29 години, е решил да остави опциите пред себе си отворени, като това не изключва преминаване в друг отбор. До края на договора му с лондонския клуб остават 12 месеца и засега Ван Перси отказва да преговаря за нов контракт.