Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер намекна, че обмисля да върне в състава Хосе Антонио Рейес през лятото и да го използва през новия сезон, за да внесе повече разнообразие в отбора.

Испанският национал прекара годината под наем в Реал Мадрид, след като даде на „топчиите” ясни сигнали, че тъгува по родината си и иска да се върне в Примера дивисион.

Ако Венгер все пак настоява Рейес да се завърне, той ще трябва доста да се постарае да запази формата му, тъй като крилото ясно показа, че не харесва живота в Англия.

От Реал Мадрид заявиха, че не желаят да се възползват от опцията за закупуване на футболиста, докато Арсенал също не желаят да задържат Жулио Баптища, който пристигна в Лондон като размяна за Рейес.

„Ще се срещна с хора от Мадрид тази седмица, за да вземем решение за Рейес,” заяви Вангер. „Зависи какво те искат да правят с него, но няма съмнение, че на моменти усещахме липсата му.”

Босът на Арсенал дори може да промени тактическия си план, за да пуска Рейес по предпочитаното крило.

„Лесно можем да се пригодим към 4-3-3 през следващия сезон, тъй като той е роден за крило,” продължи френският специалист, но добави, че ако Рейес не се върне, няма да е голям проблем. „Ако погледнете и сега състава ми, ще видите, че всички са здрави и на линия, нищо не ни липсва,” каза Венгер и завърши: „Но не може да кажем, че нямаме проблеми, тъй като все пак сме на 21 точки зад Манчестър Юнайтед и това е нещо, което трябва да поправим.”