Арсенал ще предложи 15 милиона паунда на Милан за младия полузащитник Йон Гюркуф, твърди „Телеграф”. 21-годишният французин е определян като „новия Зидан” и е номер 1 в листа на Арсен Венгер за покупки на зимния трансферен прозорец.

Мениджърът на „топчиите” следи Гюркуф от известно време и остана разочарован, когато сънародникът му отказа да премине в Арсенал през 2006 година. Тогава халфът предпочете трансфер от Рен в Милан.

След като заигра на „Сан Сиро” обаче, изявите на Гюркуф бяха предимно като резерва, като той бе на терена само в 21 мача през миналия сезон, а през настоящия изглежда закован на пейката.

Въпреки това Милан със сигурност няма да пусне един от най-големите им таланти да си тръгне свободно от клуба и ще иска сериозна трансферна сума за правата му. Още повече – през лятото Йоан Гюркуф продължи договора си с „росонерите” чак до 2012 година.

Арсен Венгер обаче е наясно, че нови попълнения са му крайно необходими, тъй като ще загуби някои играчи по време на Купата на Африканските нации, и в случаи на контузии или наказания съставът му съвсем ще оредее, а това може да се окаже сериозен удар по амбициите на лондончани за титлата в Премиършип.