Арсенал победи с 3:1 при гостуването си на Рединг в последната среща от 13-ия кръг на английската Висша лига и се върна на върха в класирането.

Артилеристите поведоха в предпоследната минута на първото полувреме, когато Александър Хлеб проби в наказателното поле и сервира топката на Матю Фламини, който с премерен изстрел я прати в мрежата за Маркус Ханеман

Емануел Адебайор отбеляза второто попадение за Арсенал седем минути след почивката, като секунди преди това Ханеман бе спасил друг опасен негов изстрел.

Подалият за първия гол Хлеб се изяви и като голмайстор в 78-ата минута, когато с шут от точката на дузпата направи резултата 3:0, принуждавайки зрителите на Мадейски Стейдиъм да си тръгнат преждевременно.

Ники Шори все пак отбеляза едно попадение за домакините от Рединг 180 секунди преди последния съдийски сигнал, възползвайки се от разбъркване пред вратата на Мануел Алмуня.

Арсенал се върна на първото място с равен точков актив и голова разлика с Манчестър Юнайтед, като единственото предимство в показателите на лондончани са повечето отбелязани голове – 27 за топчиите, които са с мач по-малко, срещу 23 за червените дяволи.