В мач от третия кръг за Купата на Англия Арсенал победи с 2:0 Бърнли и се класира за следващата фаза, като лондончани не срещнаха сериозна съпротива.

Домакините започнаха мача със самочувствие и създадоха първата опасна ситуация пред вратата на Арсенал, на която пазеше германският страж Йенс Леман. В 6-та минута Анди Грей центрира в наказателното поле на Арсенал, където след удар с глава Кайл Лаферти уцели напречната греда, след което защитниците на „артилеристите” изчистиха топката.

В 9-та минута Коло Туре изведе Едуардо да Силва зад защитата на домакините и за хърватина не остана нищо друго освен да отбележи първия гол в срещата.

В 60-та минута Бърнли остана с човек по-малко, след като Лаферти влезе много грубо в краката на бразилския халф на Арсенал Жилберто Силва и бе изгонен с директен червен картон от съдията Алън Уайли.

Само четвърт час след това Едуардо намери с чудесен пас Никлас Бендтнер, който с едно докосване отклони топката и я прати в мрежата на Бърнли, а по този начин оформи и крайния резултат в срещата.