Олимпиакос постигна важно равенство 0:0 при гостуването си на АЗ Алкмаар в мач от предпоследния кръг на срещите от Група Н на Шампионската лига.

В същото време Арсенал победи с 2:0 у дома Стандарт Лиеж и вече е сигурен участник на осминафиналите в най-популярния клубен турнир в света.

Топчиите на Арсен Венгер осигуриха класирането си след само едно полувреме игра на Емирейтс. В 32-ата минута Томас Вермален намери с дълга топка Самир Насри отдясно, французинът отигра майсторски и разпечата вратата на белгийците.

В добавеното време на първата част Денилсон изстреля безапелационен снаряд от 30 метра, с който рано-рано реши крайния изход от двубоя.

Стандарт доигра двубоя с десет играчи, след като Меди Карсела-Гонсалес бе изгонен в 86-ата минута, а Арсенал можеше да завърши мача и с по-голяма преднина от това на 2:0, с оглед на отправените 24 изстрела към вратата на гостите.

Далеч по-спокойно бе в Алкмаар, където местният АЗ и Олимпиакос не успяха да си отбележат гол в един равностоен двубой.

Равенството остави холандците на последно място в групата, като те могат да се класират единствено за Лига Европа, ако спечелят гостуването си в Лиеж в последния кръг.

Гърците пък се нуждаят от точка при домакинството си на Арсенал, за да намерят място сред осминафиналистите в Шампионската лига. При загуба, достатъчно за отбора от Пирея ще бъде и Стандарт да не успее да победи у дома АЗ Алкмаар.