Арсенал не успя да победи Нюкясъл при гостуването си на „Сейнт Джемсис Парк” в мач от 33-тия кръг на английската Висша лига и завърши 0:0. По този начин „артилеристите” изостанаха на 4 точки от третия Ливърпул. През по-голямата част от срещата именно лондончани създадоха опасните положения, а двата отбора си размениха и по една греда.

Стилиян Петров игра 90 минути за своя Астън Вила и получи жълт картон при домакинското равенство 1:1 с борещия за оцеляване Уигън. Гостите откриха резултата в 21-та минута чрез Емил Хески. В 33-та Луис Валенсия бе изгонен, след като влезе много грубо в краката на холандския защитник на Вила Бума, който впоследствие бе сменен. Габриел Агбонлахор оформи крайния резултат в мача в 50-та минута.

Болтън пък не успя да се възползва от грешката на Арсенал и завърши 1:1 с Евертън при домакинството си на „Рийбок стейдиъм”. Домакините откриха резултата чрез Дейвис в 18-та минута, а Воън изравни в 33-та.


Фулъм загуби с 1:3 от Манчестър Сити и отежни положението си. Домакините са на 4 точки над зоната на изпадащите. За гостите бяха точни Бартън в 21-та минута, Бийзли в 36-та и Васел в 59-та. Почетното попадение за столичаните бе дело на Боканегра в 76-та минута.