След две поредни загуби в Премиърлийг, Арсенал отново записа победа. „Топчиите“ се наложиха с минималното 1:0 като гост на Уест Бромич Албиън в мач от 13-ия кръг на Висшата лига на Англия.

Момчетата на Арсен Венгер се намираха под голямо напрежение, след като претърпяха поражения от Суонси и Манчестър Юнайтед. Въпреки успеха в Шампионската лига през седмицата над Борусия Дортмунд, лондончани получиха редица упреци, в това число и от ръководството на тима в лицето на Алишер Усманов.

В крайна сметка, Арсенал успя да спечели трите точки срещу Уест Бромич, след попадение на Дани Уелбек. В 60-ата минута на срещата Санти Касорла надбяга защитниците на домакините отляво по крилото, центрира балонно, а Дани Уелбек надскочи останалите и с глава реализира единствения гол в срещата.

Още в началото на мача Санти Касорла можеше да поведе, но в последния момент защитата на Усет Бромич се справи. Шансове се отвориха още пред Дани Уелбек и Оливие Жиру. Гостите от Арсенал създадоха повече положения, въпреки много сериозни отпор на УБА, и закономерно взеха трите точки от двубоя.

В 82-ата минута домакините бяха много близо до попадение, след като Саидо Бераино уцели гредата на Дамиан Мартинес.

В класирането води Челси с 32 точки, пред Саутхемптън с 26 точки. Манчестър Сити е на трета позиция с 24 точки. Във временното подреждане Арсенал заема четвърто място с 20 точки. Уест Бромич е на 13-о място с 13 точки.

по-късно днес: 

Бърнли - Астън Вила 
Ливърпул - Стоук Сити 
Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 
Куинс Парк Рейнджърс - Лестър Сити 
Суонси - Кристъл Палас 
Уест Хям - Нюкасъл
Съндърланд - Челси 


в неделя: 

Саутхемптън - Манчестър Сити 
Тотнъм - Евертън