Арсенал постигна класическа победа с 3:0 при гостуването си на Бирмингам в началото на 2011 година в мач от 21-я кръг на Премиършип. По този начин „артилеристите” отново скъсиха на две точки пасива си от Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.

Мачът започна отлично за Арсенал, след като още в 13-та минута Робин ван Перси стреля от пряк свободен удар, след което топката рикошира в тялото на Лий Бойър и влезе във вратата на Бен Фостър.

В 33-та минута Насри изведе с чудесен пас Ван Перси сам срещу Фостър, но холандският нападател пропиля с лекота положението.

Бирмингам можеше да изравни резултата в 38-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Арсенал Камерън Джеръм свали топката с глава към Роджър Джонсън, който бе оставен непокрит и отблизо можеше да изравни, но пропусна пращайки кълбото много над напречната греда.

В 54-та минута Самир Насри направи добър пробив и остана сам срещу Фостър, но вратарят на Бирмингам отново се намеси и отне чисто топката от краката на французина.

Арсенал удвои своята преднина в 58-та минута, когато Фабрегас направи двойно подаване с Насри и французинът с премерен удар от границата на наказателното поле на Бирмингам прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Фостър.

Арсенал затвърди своя успех в 66-та минута, когато Насри комбинира добре с Фабрегас, който се озова сам срещу Фостър и стреля, но вратарят на Бирмингам успя да избие топката, след което тя рикошира в крака на Роджър Джонсън и се озова във вратата на домакините.

До края на мача Арсенал можеше да стигне и до по-убедителна победа.

След тази победа Арсенал вече има актив от 39 точки и е с две по-малко от Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, които имат по 41 точки. Бирмингам остава на предпоследна позиция с 19 точки.