Вратарят на Ливърпул Хосе Рейна може да поеме към Арсенал през зимата, след като мениджърът на „артилеристите“ Арсен Венгер отново се интересува от играча.

30-годишният страж бе цел на французина преди две лета, но тогава той не предложи достатъчно висока цена за стража, който пристигна на „Анфийлд“ през 2005 година.

Рейна бе описан от бившия наставник на мърсисайдци Рафаел Бенитес като най-добрия вратар в Испания и оттогава досега е записал 366 мача за „червените“.

От началото на сезона обаче юношата на Барселона е далеч от най-добрата си форма, като няколко гафа и контузия го извадиха от първия състав. Въпреки че от седмица тренира на пълни обороти, в момента мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс залага на Брад Джоунс, който впечатли с изявите си при 1:1 с Челси.

В Арсенал също има вратарска криза, тъй като титулярът Войчех Шчесни все още не е възстановен. През 2010 Венгер предложи 20 милиона паунда за Рейна, но трансферът бе блокиран от тогавашните собственици на Ливърпул Том Хикс и Джордж Джилет.