Финансовият директор на Арсенал Кейт Еделман разкри през ВВС, че приходите, които са постъпили в клуба, са достатъчно и отборът не се нуждае от чуждестранни инвестиции.

„Осигурихме си всички играчи, които искахме през това лято. Имаше слухове, че Алишер Усманов иска да увеличи своя дял в клуба, но в момента ние не се нуждаем от допълнителни средства”, каза Еделман и допълни, че никога не са имали проблеми от финансово естество, що се касае до трансферите желани от Арсен Венгер.

Разполагаме със 73,9 милиона паунда до края на годината и съобщихме на хората, че сме увеличили наличността си към дадения момент.

Изказването от страна на ръководството идва броени дни, след като в медиите се появи информация, че има вероятност руският милиардер от узбекски произход Алишер Усманов иска да увеличи дела си в лондонския клуб, като неговата цел е да придобие акции, след като в момента притежава 21%.

Ако това се случи, и той придобие 29,9 % от акциите на Арсенал, Усманов ще бъде задължен да отправи оферта за закупуването на клуба.