Арсенал победи Болтън с 2:0 в последния мач от 22-рия кръг в английската Висша Лига. Голове на Сеск Фабрегас и Фран Мерида донесоха успеха на „артилеристите”, които по този начин остават в борбата за титлата.

Двубоят на „Рийбок Стейдиъм” бе дебют за новия мениджър на Болтън Оуен Койл, който няма никакви причини да се срамува от представянето на своя тим, въпреки загубата.

На много моменти от мача домакините бяха по-добрият отбор на терена и само липсата на шанс и точен завършек на атаките попречи на тима да стигне поне до точката.

Разликата между двата отбора направи звездата на Арсенал Сеск Фабрегас, който направи великолепен мач. В 28-та минута след двоен пас с Едуардо, испанецът получи топката на границата на наказателното поле, от където с много точен изстрел вкара във вратата на Яскелайнен за 1:0. Попадението бе десето за Фабрегас от началото на сезона в Премиършип.

През второто полувреме страхотни шансове за гол се откриха пред Мартин Тейлър и Иван Класнич, които обаче не успяха да реализират възможностите.

Вместо това, Арсенал стигна до втори гол, който окончателно реши изхода на мача. В 78-та минута Фабрегас отлично намери Едуардо в наказателното поле, той центрира към втората греда, от където Фран Мерида перфектно овладя топката, след което с прецизен удар вкара във вратата на Яскелайнен за 2:0.

Във временното класиране Арсенал е трети с 45 точки, на три зад Челси и на две зад Манчестър Юнайтед, който има и мач повече. Болтън остава на предпоследното 19-о място с 18 точки.

В друг мач от кръга Блекбърн победи Фулъм с 2:0 след голове на Кристофър Самба и Райън Нилсен.