Арсенал постигна много важна победа с 3:1 при гостуването си на Стоук Сити от 28-я кръг на Премиършип и по този начин „артилеристите” скъсиха дистанцията от Челси на само три точки.

Домакините поведоха доста изненадващо още в 8-та минута, когато Райън Шоукрос подаде към Дани Пю, който се разписа във вратата на Алмуния.

Арсенал успя да изравни резултата в 32-та минута, когато Сеск Фабрегас сложи топката на главата на Никлас Бендтнер, който я засече и прати във вратата на Сьоренсен.

Стоук Сити завърши мача с човек по-малко, след като Шоукрос бе изгонен за грубо нарушение с директен червен картон от Питър Уолтън.

В 90-та минута Уолтън свири доста спорна дузпа за Арсенал, след като Бендтнер се опита да подаде на свой съотборник, но топката срещна ръката на защитник на Стоук, но разстоянието между двамата бе много малко, а бранителят не игра умишлено с кълбото. Наказателният удар бе реализиран от Фабрегас, който прати топката в долния ляв ъгъл на Сьоренсен, който бе близо до това да отрази удара на испанеца.

В даденото от съдията седем минути допълнително време на мача Арсенал стигна до трети гол в мача, след като Фабрегас бе изведен в добра позиция, след което той пусна пас към Вермаален и той на празна врата оформи крайния резултат в срещата.

След тази победа Арсенал остава на трето място с актив от 58 точки, а Стоук Сити е на единадесета позиция с 34 точки.