Арсенал подаде заявка да приеме финал за Купата на УЕФА през 2011 година на „Емирейтс стейдиъм”. До края на седмицата европейската футболна централа ще определи само няколко стадиона, които ще се борят за домакинство и „топчиите” се надяват тяхното ултрамодерно съоръжение да бъде сред тях.

Седем други стадиона вече са кандидатствали да приемат престижния двубой, като сред тях е „Ландсдоун Роуд” в Дъблин, както и съоръжения в Германия, Португалия и Испания, а също и три от Източна Европа.

Ако Арсенал стигне до финалистите, „Емирейтс стейдиъм” ще бъде посетен от делегацията на УЕФА до края на годината. Тази делегация ще оправи своите препоръки до Изпълнителния комитет на УЕФА, който ще вземе решение в края на март 2008 година.

Стадионите трябва да отговарят на определени критерии, сред които капацитет, достъп, транспортна инфраструктура и хотелски места.

Решаващ може да се окаже фактът, че Арсенал има подкрепата на Кен Ливингстън. Кметът на Лондон обеща над 100000 паунда, за да помогне на „топчиите”, които разчитат и на солидното рамо на английската футболна асоциация.