Английският Арсенал се класира с лекота за груповата фаза на Шампионската лига след нова победа над турския Фенербахче в пелйофния кръг на турнира. Възпитаниците на Арсен Венгер се наложиха с 2:0 на своя „Емиратс“ и след 3:0 в първия двубой уверено продължават напред. И двата гола в реванша реализира Аарън Рамзи – по един в двете полувремена.

Резултатът в Лондон бе открит в 25-ата минута, когато Рамзи се възползва от пас на Лукас Подолски. Вратарят на домакините трябваше да се намесва решително след удар на Емануел Еменике, но това бе една от малкото опасности пред вратата на домакините. Второто попадение на Рамзи дойде в 72-ата минута, когато халфът стреля от воле след центриране на Киърън Гибс.

Тио Уолкът нямаше късмет пред гола, след като натресе гредата на вратата след изпълнение на свободен удар.

Лошата новина за мениджъра Арсен Венгер дойде от Лукас Подолски, който получи травма, а английският национал Джак Уилшър също имаше проблеми след удар. Така Арсенал се класира за поредна година в групите на най-комерсиалния клубен турнир в Европа.

В друг интересен сблъсък от вторник, румънският Стяуа също стигна до групите на Шампионската лига благодарение на повечето си голове на чужд терен в сблъсъка с Легия Варшава. Реваншът във Варшава приключи при резултат 2:2, което даде предимство на румънския тим след 1:1 в първия мач в Букурещ.