Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази своето безпокойство от бъдещето на английския футбол. Специалистът се притеснява преди всичко от желанието на новите собственици да се сдобият с клуб на Острова, който да обезпечи дълговете им.

„Английският шампионат може да загуби своята самобитност. Ние достигнахме своя връх и вече започнахме да бележим спад. На стадионите идват все по-малко зрители, защото са се пренаситили от този продукт. Все пак и човешките интереси имат своя предел”, заяви наставникът на „топчиите”.

„Истинската опасност обаче идва от намерението на бизнесмените, които след като се сдобият с топотбор, прехвърлят дълговете си върху клуба”, каза Венгер.

„Напълно е възможно в момента ние да се намираме в инфлационна спирала, която води към крах и банкрут на клубовете, а това е истинска катастрофа”, допълни треньорът на Арсенал.

Изказването на наставника идва във време, в което в медиите широко се дискутира темата руският бизнесмен Алишер Усманов да увеличи дела си в лондонския отбор.