Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви след победата над Нюаксъл (2:0), че е много доволен от представянето на младите играчи в тима.

„Получи се добър мач в добро темпо. Постепенно започнахме да владеем повече играта и това си личеше най-вече през второто полувреме. Имаме вълна от млади попълнения, които след като излязоха на терена показаха високо ниво. Тази група от играчи има много добри качества”, допълни наставникът.

Според последните данни в медиите през месец януари Венгер ще може да разчита на солидна сума за нови попълнения, но след думите му става ясно, че може би ще заложи на младото поколение от футболисти.

„Ние не играхме срещу отбор от средна класа, а срещу Нюкасъл. Показахме техническа зрялост и изглеждахме добре във всеки един аспект от играта. С този отбор може би ще можем да постигнем много”, каза Венгер.

Въпреки победата, мениджърът на „топчиите” сподели, че не бива отборът да се качва в облаците: „Във футбола винаги трябва да си много внимателен. На нас не ни остава нищо друго, освен да продължим да демонстрираме добрата си форма до края на сезона.”