Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че в отбора се надяват да се преборят за третото място във Висшата лига.

При седем кръга до края на кампанията, „артилеристите” имат тежката задача да премерят сили с Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси. „Топчиите” са на шест точки зад „сините”, и на девет зад „червените” от „Анфийлд”, а „дяволите” са с точка повече.

Френският специалист призна, че трудно титлата може да дойде на „Емирейтс”, но според него, третото място е напълно постижимо.

„В момента играем добре, много важно е да продължим в този дух, първият ни тест е срещу Уигън този уикенд”, заяви Венгер , цитиран от „Sun”.

„Имаме мачове с Челси, Ливърпул и Юнайтед във Висшата лига. Можем да окажем изключително голямо влияние върху борбата за първото място в Премиършип, въпреки че сме толкова назад и нямаме шанс да я спечелим ние”, добави той.

„Нашата основна цел е да се отдалечим колкото се може повече от Астън Вила. В същото време искаме да се приближим възможно най-много до Челси и Ливърпул. Третото място е с голяма важност за нас, тъй като осигурява директно участие в групите на Шампионската лига. Ако завършим на четвъртото, ще трябва да играем един квалификационен кръг. Този път жребият ще е отворен, което означава, че може да ти се падне всеки един отбор”, завърши мениджърът на Арсенал.