Полицията в Манчестър арестува човек по подозрение за хвърлените стотинка и бутилка по звездата на Сити Крейг Белами. Футболистът бе ударен по главата от полетяла монета от трибуните през второто полувреме на полуфинала от Карлинг Къп срещу Юнайтед.

26-годишният мъж е един от 11-те задържани в сряда вечер по време на масовата полицейска операция срещу футболните хулигани от градското дерби, състояло се на „Олд Трафорд”.

От полицията съобщиха, че са доволни от постигнатите резултати, но все пак признаха, че на два пъти ситуацията се е изостряла.

Преди началото на срещата автобус с феновете на „гражданите” е бил обсипан с бомбички. По-късно пък, полицията е била принудена да използва палки, за да усмири бесни привърженици на „небесносините” след края на мача.

В същото време, местното издание „Manchester Evening News” информира, че полицията е задържала 26-годишен мъж по подозрение, че той е хвърлил монетата по Белами в 50-та минута на срещата. Към Белами полетя и стъклена бутилка от бира, която обаче не намери футболиста.

Инцидентът почти сигурно ще бъде разследван и от Футболната Асоциация.