Полицията в Ливърпул арестува привърженик на „червените“ за расистки обиди към капитана на Манчестър Юнайтед Патрис Евра по време на вчерашното дерби за Купата на Англия, което мърсисайдци спечелиха с 2:1.

Обидните жестове към тъмнокожия футболист са били уловени от телевизионните камери, разкриха от полицията. Арестуваният запалянко е на 59-години от Северен Уелс.

„Мърсисайдската полиция потвърждава, че 59-годишен мъж от Северен Уелс е бил арестуван тази вечер след предполагаем инцидент на мача Ливърпул – Манчестър Юнайтед. Мъжът е закаран в полицейския участък, където ще бъде разпитван“, заяви говорителката на полицията.

От полицията също изказаха благодарности към футболен клуб Ливърпул за съдействието при залавянето на фена. Преди началото на мача, спикерът на стадиона предупреди привържениците на двата тима да се въздържат от расистки обиди.

Това бе първият път, в който двата тима се изправиха един срещу друг след наказанието от 8 мача, което отнесе Луис Суарес заради расистките си обиди към Евра.