Бащата на английския национал Уейн Рууни е бил арестуван в четвъртък заради съмнителни залагания, съобщават английските медии. Уейн Рууни старши е един от деветимата задържани от властите във връзка със залози на спортни събития.
Представители на полицията в Мърсисайд и комисията по хазарта са открили 48-годишния Рууни старши в къщата му в Ливърпул.

Сред задържаните е и 54-годишният чичо на Уейн Рууни – Ричи. Също днес е бил арестуван и Стив Дженингс от шотландския Мадъруел. 26-годишният халф е задържан в дома му в Глазгоу. Той е обвинен заради залагания на двубоя от Висшата лига на Шотландия между Мадъруел и Хартс на 14-ти декември миналата година.

По време на този мач Дженингс получи директен червен картон, а Хартс спечели с 2:1 като гост. За тази среща са приети изключително високи залози за събитието, че ще бъде показан червен картон.

„Арестите в Глазгоу и Ливърпул са кулминация на съвместна операция заедно с комисията по хазарта. Деветимата са заподозрени в измами със спортни залози. Задържаните ще бъдат разпитани“, съобщиха от полицията в Мърсисайд.