Испанският национал Алваро Арбелоа заяви, че иска да се завърне в родината си. Както известно интерес към крайния бранител има от страна на Реал Мадрид, където защитникът има записани 2 мача в началото на своята кариера.

Новият президент на мадридчани Флорентино Перес се готов да предложи 8 млн. паунда, докато в същото време „червените” искат за бранителя си два милиона повече. Мениджърът на тима от „Анфийлд” Рафа Бенитес обаче ще бъде принуден да продава, за да може да си осигури допълнителни средства за трансфери през лятото.

„Червените” почти сигурно си осигуриха услугите на английския национал Глен Джонсън, който играе на същата позиция, на която оперира и Арбелоа. Ливърпул ще трябва да плати 18 млн. паунда за защитника, който предпочете да премина на „Анфийлд”, въпреки предложенията на Челси и Манчестър Сити.

„Винаги съм мислил да се завърна отново в Испания. Щастлив съм в Ливърпул, но бих искал да се върна. Имам още една година от договора си с клуба, но е възможно да се случи всичко”, коментира Арбелоа.