Антонио Валенсия може да се завърне в игра за Манчестър Юнайтед още този уикенд в мача от ФА Къп срещу Арсенал, твърдят английските медии.

„Червените дяволи” претърпяха две сериозни поражения в рамките само на една седмица – от Челси и Ливърпул, в събота излизат срещу „топчиите”, а следващия вторник е реваншът срещу Олимпик Марсилия в Шампионската лига. Евентуалната поява в игра на еквадорския играч срещу Арсенал може да даде почивка на някой от основните играчи на сър Алекс Фъргюсън. Шотландският спец със сигурност ще иска да разчита на свежи футболисти за втория двубой с французите на „Олд Трафорд”.

Миналата седмица, в двубоя с „червените” на „Анфийлд” Юнайтед загуби за един месец Нани. Сър Алекс може да разчита на Райън Гигс. В същото време обаче младите надежди Габриел Обертан и Бебе не успяват да оправдаят доверието, когато получат подобен шанс. И двамата показаха изключително слаба форма в предния двубой от ФА Къп срещу аматьорите от Кроули.

Именно заради това, според „Manchester Evening News” сър Алекс може да прибегне до услугите на Валенсия. Крилото пропусна последните 37 мача за Юнайтед заради зловещото счупване на глезен миналия септември. Валенсия е играл в специално организиран мач при затворени врата в понеделник на базата в Карингтън. Играчът вече тренира и с първия отбор.

В същото време, Валенсия не попадна в състава на резервите за мача с Блекпул в сряда, което може да означава, че сър Алекс иска да го запази за срещата с Арсенал.