Новият мениджър на Тотнъм Антонио Конте заяви днес, че е уверен в голмайсторските възможности на Хари Кейн и очаква той да вкара още много голове, въпреки че от началото на сезона е поразил мрежите един-единствен път.

Представянето на Хари Кейн се подобрява и миналата седмица намери доказателство при втората поредна победа- 2:0 у дома над Бренфорд, която ги изкачи на 6-о място във Висшата лига. И не само на Кейн, но и на целия отбор представянето изглежда доста по-солидно.

Но въпреки това, разочарованието остава от пропуска на капитана на Англия сам срещу вратаря в тази среща, като единственото попадение в първенството до момента остава за 3:2 над Нюкасъл като гост през октомври.

Но Конте не се колебае, когато трябва да защити Хари Кейн, голмайстор за миналия сезон и е доволен от работата му във всички турнири.

"На първо място искам да кажа, че Кейн е щастлив, ако победим и въпреки това той не е вкарал гол. Защото Тотнъм е на първо място за нас, както и за Хари, заяви Антонио Конте на пресконференция преди неделното гостуване на Норич.

"Както казах и вчера, последният мач на Хари беше много добър. Той участва в ситуация, в която ние отбелязахме и също имаше възможност да се разпише. Много е важно да имаме положения за гол и да се пoдобряваме в този аспект на играта.

Сигурен съм, че Хари Кейн ще вкара още много голове до края на първенството. Сигурен съм, че най-малкото ще повтори доброто си представяне срещу Брентфорд срещу всеки друг отбор, срещу който ще играем", добави италианският специалист.

"Шпорите" може да се придвижат и в топ 4 този уикенд, ако резултатите на конкурентите им се развият в тяхна полза. Конте пък има почти най-доброто за визитата на аутсайдера Норич с изключение на контузените аржентинци Кристиан Ромеро и Джовани Ло Селсо. Шанс може да получи бранителя Джо Родън, който в последно време впечатлява треньора.

"Джо е футболист, който ми показва наистина страхотна ангажираност, воля и желание да се учи и да се усъвършенства. И това е много добре. Наистина много добър пример за останалите футболисти. Той е едно тихо момче, което само работи, работи защото иска да се подобрява. Доволен съм от това, което показва на тренировките".

Тотнъм отива в Норич след четири поредни мача без поражение, а канарчетата са с нов мениджър, след като Дийн Смит беше назначен на мястото на уволнения Даниъл Фарке.