Нападателят на Евертън Виктор Аничебе потърси извинения от полицията, след като беше определен като крадец от представители на властите.

 

Аничебе и негов приятел били взети за бандити от полицейски служители, докато разглеждали скъпоценни камъни в градчето Нътсфорд в северна Англия.

 

Според полицаите 20-годишният нигериецът и неговата дружка подготвяли план за грабеж на въпросния магазин, пълен със скъпоценности.

 

Говорител на Евертън заяви, че Аничебе и неговият приятел просто разглеждали различни скъпоценни камъни на витрината на магазина, когато им връхлетели полицаи, мислейки, че подготвят обир.

 

Двамата били арестувани, но по-късно от полицията разбрали, че са допуснали грешка и освободили нападателя на карамелите и другарят му.

 

 

Нигерийският футболист дори изчакал следователите, за да чуе тяхното извинение и въпреки огромното търпение никой не се извинил за допуснатата грешка.

 

„Очакваме Аничебе да получи извинение от полицията. Едва след това Евертън и футболистът ще считат случая за приключен”, каза клубният говорител.

 

поред охранителите Виктор Аничебе и неговият приятел са действали много подозрително, докато са разглеждали скъпоценностите.

 

Въпросният магазин за бижута е бил ограбван няколко пъти и това е принудило собствениците да поставят многобройни устройства за наблюдение. Именно по този начин охранителите са видели подозрителните действия на Виктор Аничебе и неговия приятел и веднага са сигнализирали в полицията.