Един от английските национали в състава на Ливърпул е пред напускане. Десният защитник Глен Джонсън има намерение да си тръгне в края на сезона, когато изтича и договорът му, пише вестник "Дейли Експрес". 

Според изданието, бранителят е недоволен, че ръководството на мърсисайдци все още дори не е дало знак, че има намерение да му предложи нов контракт. Затова дори и подобно нещо да се случи, той ще откаже. 

През януари Джонсън ще има възможност да преговаря като свободен агент с всеки заинтересован от него клуб. А интерес към него не липсва. Няколко тима от Серия А са готови да го ангажират, но ако не плащат пари за него. 

Имената им към момента не се съобщават, но вероятно ще стане ясно за кои става въпрос, когато имат правото официално да преговарят с английския национал. Той е на "Анфийлд" от 2009 г. и вече явно е решил, че е време за ново предизвикателство. 

За мърсисайдци през това време той е изиграл 154 мача в Премиършип и има 7 гола. Титулярното му място обаче изстина заради налагането на Хави Манкийо на десния фланг на отбраната.